Fotografen
Jan Rosseel PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
woensdag, 13 december 2017 00:00

Back-up

Fotograaf en visual storyteller Jan Rosseel (Brussel, 1979) presenteert met Back-up zijn fascinatie voor ons geheugen met een serie nieuwe werken. Vanuit iconische beelden van 9/11, dictatoren of de onthoofding van James Foley onderzoekt Jan Rosseel de logica van visuele media en de betrouwbaarheid van ons geheugen.

Jan Rosseel

Jan Rosseel

Wat herinneren wij ons nog van collectieve gebeurtenissen? En kunnen we in de huidige tijd nog vergeten? En hoe wordt ons collectief geheugen voor de toekomst bewaart? Al 5 jaar doet Jan Rosseel hier onderzoek naar. Eerst tijdens het kunstenaarsfellowship ingesteld door de Akademie van Kunsten en het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS-KNAW) dat Rosseel in 2015 als eerste ontving.

Deze zelfde vragen stonden centraal tijdens een serie van Lunch For Thought -gesprekken die Jan Rosseel organiseerde samen met de Brakke Grond. Tijdens de lunchgesprekken sprak hij met wetenschappers, filosofen, sociologen, maar ook kinderen, over herinneringen en de invloed van de media hierop.

Opvallend omdat Jan zelf zegt geen jeugdherinneringen te hebben. De enige actieve herinnering die hij heeft, is de dood van Nicolae en Elena Ceausescu in 1989. En dat bleek, toen hij het later nazocht, anders te zijn dan hij dacht: jaren was hij ervan overtuigd geweest dat ze met één enkele kogel doodgeschoten waren. Later ontdekte hij op YouTube dat ze voor een vuurpeloton stonden. Dit was één van de redenen dat zijn interesse in de (on)betrouwbaarheid van het geheugen ontstond.

2 december 2017 - 18 februari 2018

Stroom Den Haag
Hogewal 1-9
2514 HA Den Haag
070-3658985
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
www.stroom.nl
@stroom_denhaag (twitter)
Stroom Den Haag is geopend woensdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur en gesloten op 1 januari, 1e en 2e paasdag, 1e en 2e pinksterdag en 1e kerstdag. Toegang is gratis.

Laatst aangepast op woensdag, 13 december 2017 11:58
 
Martin Janssen eerste prijs Foto Regionaal! PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door RK   
vrijdag, 28 april 2017 06:50

 

Eerste prijs voor de fotoserie van Martin Janssen!

Als voorloper op de landelijke wedstrijd Foto-Nationaal organiseerde Rayon Noord Brabant-Oost van de Fotobond de fotowedstrijd Foto-Regionaal. Er werden 28 series ingediend. De serie van Martin Janssen werd de winnaar ! Het commentaar van de jury was lovend: professioneel werd de serie genoemd.

Laatst aangepast op vrijdag, 28 april 2017 08:33
 
Bestuurswisseling bij FC Optika: PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Roos Knijnenburg   
woensdag, 15 maart 2017 20:25

Tijdens de jaarvergadering 2017 heeft Mart Fransen na 37 jaar zijn functie als secretaris van de club neergelegd. Wij zijn Mart enorm dankbaar voor de goede manier waarop hij al die jaren zijn functie uitgevoerd heeft. Namens ons allemaal heeft Mart een bloemetje en een cadeaubon uitgereikt gekregen als dank voor zijn werkzaamheden. Gelukkig hebben we ook een opvolger gevonden en heeft Martin Janssen de taak van secretaris voor Fc Optika vanaf nu op zich genomen. Wij wensen Martine heel veel succes en plezier met zijn nieuwe taak!

 

Laatst aangepast op woensdag, 19 april 2017 14:42
 


joomla analytics