Fotofestival Naarden 2019 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
maandag, 27 mei 2019 00:00

 

 

 

 


Dutch Masters & Marvelous Misfits (FotoFestival Naarden 2019)

Fotograaf Koos Breukel en fotohistoricus en auteur Hedy van Erp zijn de curatoren van de zestiende editie van het FotoFestival Naarden. Het thema Dutch Masters & Marvelous Misfits is gekozen om het buitenbeentje mee te laten tellen. Dertig jaar geleden vond het eerste FotoFestival plaats in Naarden, een cultureel evenement dat elke twee jaar tienduizenden bezoekers naar de vestingstad trekt.

 Ernst Coppejans, Cascade (diashow met meer beelden)

In de vestingstad wordt op verschillende historische locaties veel niet eerder in Nederland getoond werk gepresenteerd, van onder meer Stephan Vanfleteren (portretten gemaakt tijdens het Filmfestival Cannes), Koos Breukel (Misfits), Robin de Puy en Ernst Coppejans (SOLD, onlangs bekroond met de Paul Peters Prijs). Paul Kooiker en Helena van der Kraan zijn te zien in het Oude Stadhuis, waar ook een eerbetoon is aan Gerard Petrus Fieret en Eric Hamelink. Op deze locatie uit 1601 zal Wim van Krimpen, voormalig directeur van het Gemeentemuseum Den Haag, de vormgeving verzorgen.

Er is daarnaast werk te zien in onder andere de Grote Kerk, de militaire, ondergrondse Bastions, Bij Andreas en het Comeniusmuseum. Op deze locaties hangt werk van onder meer Jitske Schols, Laura Cnossen, Dustin Thierry, Paul Blanca, Otto Snoek, Daya Cahen, Eddy van Wessel, Mark Nettenbreijers, Sandra Minten, Zora Ottink, Friso Keuris, Willem Poelstra, Björn Martens en Shinji Otani.

Het werk van landschapsfotograaf/beeldend kunstenaar Saskia Boelsums wordt op het fotofestival in de Grote Kerk gepresenteerd naast de beroemde schilderijen van Salomon van Ruysdael. De bezoeker ziet op die manier twee kunstvormen, één van een oude meester die een landschap laat zien met gebruik van olieverf en één van een moderne meester die dat resultaat bereikt met fotografie.

Een speciale vermelding verdient het werk van de Amerikaanse fotograaf Remsen Wolff (1940-1998). Met een selectie uit zijn onlangs ontdekte archief, dat vier decennia beslaat, heeft het Fotofestival Naarden een wereldwijde primeur. Voor het eerst zijn hier de liefdevolle portretten van travestieten, transgenders en transseksuelen te zien die Wolff in de jaren '90 maakte in zijn studio in New York: All American Girls.

Voordat fotografie ontstond, waren het de Hollandse meesters die mensen en landschappen vastlegden. Tijdens het Fotofestival zullen schilderijen van Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw te zien zijn, die zelden elders zijn tentoongesteld. Eén van deze schilders is Salomon van Ruysdael, in Naarden-Vesting geboren en getogen. Veel schilders en fotografen hebben inspiratie gevonden in de manier waarop hij speelde met het Hollandse licht.

Er is een uitgebreid programma van rondleidingen, workshops, signeersessies en meet & greets met fotografen. In de Gele Loods is een pop-up fotoboekenwinkel en zijn de genomineerden voor de drie categorieën van de Nederlandse Fotoboekenprijs te zien. Met deze prijs wil het festival eens in de twee jaar recht doen aan de grote kwaliteit en verscheidenheid van het Nederlandse fotoboek.

25 mei 2019 - 30 juni 2019

Grote Kerk Naarden

Marktstraat 13

1411 CX Naarden

035 6949873

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

www.fotofestivalnaarden.nl

@FotoFestNaarden (twitter)

Het festival is geopend maandag t/m donderdag van 11.00-17.00 uur en Vrijdag t/m zondag en op Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag van 10.00-18.00 uur.

Er is werk te zien van

Ernst Coppejans

Koos Breukel

Robin de Puy

Stephan Vanfleteren

Saskia Boelsums

en anderen

Laatst aangepast op dinsdag, 28 mei 2019 20:53
 

joomla analytics