Portfolio van leden

Marius van Deursen

 

Ik ben vanaf november 1976 lid en oprichter van Fotoclub Optika.
Mijn 1e kennismaking met de camera was ergens in mijn diensttijd rond de jaren ’60.
Nadien is dit gegroeid naar actieve fotografie in Fotoclubverband. Ik heb in al die tijd verschillende type camera’s versleten, in het begin nog niet te duur want er moest ook een gezin onderhouden worden.  Vrij snel na mijn diensttijd ben ik begonnen met 1e Doka, een heuse Lucky, klein maar fijn. Het was heel ambachtelijk werken met chemicaliën, dat was minder prettig achteraf gezien. Maar je wist niet beter en probeerde van alles uit om de mooie beelden in zwart wit te voorschijn te toveren. Ja dat was het “toveren”, heel even in de “sopjes” en het wonder was geschied. Verder waren belangrijk voor mij, de maandelijkse contactavonden, waar we met elkaar kennis uitwisselden over de fotografie.
Samen organiseren van een clubexpositie was een jaarlijks streven. Onze fotoclub probeerde hierin altijd te zoeken naar samenwerking met andere activiteiten, dus meer volk over de vloer. Nu we in het digitale tijdperk zijn getreden houdt het (zo lijkt het), nooit meer op. Er bieden zich steeds nieuwe zaken aan die weer het ontdekken waard zijn.
Marius van Deursen

 

 

 

joomla analytics

News image

remember the past

        Remember the Past, Create the Future (Pride Photo Award) Tijdens Amsterdam Pride 2019 neemt de Pride Photo Award de Amstelpassage op het Amsterdam Centraal station over, met foto's van over de hele wereld. Remember the Past, Create the Future is het thema van Pride 2019. Vijftig jaar geleden vonden in New Yo...

Lees meer