Portfolio van leden

Marius van Deursen

 

Ik ben vanaf november 1976 lid en oprichter van Fotoclub Optika.
Mijn 1e kennismaking met de camera was ergens in mijn diensttijd rond de jaren ’60.
Nadien is dit gegroeid naar actieve fotografie in Fotoclubverband. Ik heb in al die tijd verschillende type camera’s versleten, in het begin nog niet te duur want er moest ook een gezin onderhouden worden.  Vrij snel na mijn diensttijd ben ik begonnen met 1e Doka, een heuse Lucky, klein maar fijn. Het was heel ambachtelijk werken met chemicaliën, dat was minder prettig achteraf gezien. Maar je wist niet beter en probeerde van alles uit om de mooie beelden in zwart wit te voorschijn te toveren. Ja dat was het “toveren”, heel even in de “sopjes” en het wonder was geschied. Verder waren belangrijk voor mij, de maandelijkse contactavonden, waar we met elkaar kennis uitwisselden over de fotografie.
Samen organiseren van een clubexpositie was een jaarlijks streven. Onze fotoclub probeerde hierin altijd te zoeken naar samenwerking met andere activiteiten, dus meer volk over de vloer. Nu we in het digitale tijdperk zijn getreden houdt het (zo lijkt het), nooit meer op. Er bieden zich steeds nieuwe zaken aan die weer het ontdekken waard zijn.
Marius van Deursen

 

 

 

joomla analytics

News image

Fotofestival Naarden 2019

        Dutch Masters & Marvelous Misfits (FotoFestival Naarden 2019) Fotograaf Koos Breukel en fotohistoricus en auteur Hedy van Erp zijn de curatoren van de zestiende editie van het FotoFestival Naarden. Het thema Dutch Masters & Marvelous Misfits is gekozen om het buitenbeentje mee te laten tellen. Dertig jaar geleden vond het eerste Fo...

Lees meer