Bondsfotowedstrijd 2015 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
dinsdag, 24 maart 2015 00:00

Met de deelname aan wedstrijden wordt niet alleen het eigen werk in een breder kader besproken maar deelname geeft ook aan de clubleden een extra stimulans. In clubverband wordt een doorsnede van het fotowerk van de leden geselecteerd en gereedgemaakt voor de inzending.

Voor de BondsFotoWedstrijd 2015 eindigde de inzending van Optika op een mooie 32e plaats !!

De jury gaf voor het totaal van inzendingen het volgende oordeel bij de Bondsfotowedstrijd 2015::

Uit het Juryrapport Bondsfotowedstrijd 2015
Liefst 188 fotoseries waren er ingeleverd ...Elke fotoclub heeft zijn eigen signatuur en dat zag je terug in de collecties. ..Veel clubinzendingen waren divers van onderwerp, een enkeling had voor een thema gekozen. 
Sommige onderwerpen blijken populair in de amateurfotografie. Zo kwamen de Zeelandbrug, de Erasmusbrug, de nieuwe Rotterdamse Markthal en trappenhuizen regelmatig voorbij. Ook was er een ruim aanbod aan portretten, macrofoto’s, dubbelbeelden en reflecties. Daarentegen waren er weinig naakten, journalistieke foto’s en studio-opnamen. Zwart-wit en kleur deden niet voor elkaar onder.
Er waren veel foto’s die met wat extra aandacht een stuk beter hadden kunnen worden..... Veel foto’s misten ook inhoud en bleven hangen in vormstudies en esthetiek.
Ondanks die kritische noten viel er toch zeker ook heel veel te genieten. Intrigerende droombeelden, subtiele sfeerbeelden, krachtige portretten, indrukwekkende verbeeldingen van gebeurtenissen en emoties. Foto’s die gezien mogen worden, foto’s die met veel aandacht, liefde en kennis van zaken zijn gemaakt, foto’s die inspireren.
Uiteindelijk vonden we vooral dat de individuele uitdrukking van een emotie het hoogste goed is in de amateurfotografie.

De jury:Tom Meerman Jan Nabuurs Monique de Zwart

 

 

 

 

Laatst aangepast op dinsdag, 24 maart 2015 20:45
 

joomla analytics

Error: Any articles to show