Foto's bespreken in clubverband PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
woensdag, 12 november 2014 00:00

Fotobespreken - Opleidingen binnen fotoclub Optika

Om het kader binnen de fotoclub te verjongen en de kwaliteit ook op fotografisch gebied uit  te breiden hebben enkele leden deelgenomen aan de door het Rayon van de Fotobond  verzorgde cursus 'Fotobespreken'.

Bij de maandelijkse fotoavonden wordt de opgedane kennis direct in praktijk gebracht. De essentie van het foto's bespreken is op termijn de kwaliteit van de fotografie steeds verder te verbeteren en zo te komen van 'afbeelding tot verbeelding' .

Het centrale thema voor de cursus is ontleent aan het boek: “Over foto’s gesproken".

Wat zijn de valkuilen waar besprekers tegenaanlopen. Op welke wijze betrek je de fotografen bij het bespreken en moet elke foto wel het predicaat “een goede foto” krijgen. Wat kan je nog meer over foto’s vertellen?  Aan het tot z’n recht laten komen van foto’s, gaat een proces van bespreken vooraf. Hoe werkt dit proces eigenlijk en hoe maak je dit duidelijk aan je leden. Waarom kan een afgewezen foto toch een topper zijn?

De Fotobond heeft dit probleem onderkent en daarom een aantal initiatieven ontplooit om de inhoudelijke kwaliteit van de fotografie te verbeteren door ondermeer de cursus fotobespreken te ontwikkelen.

Mede door de bijdrage uit de Rabobank ClubkasCampagne is het voor Optika mogelijk verdere inhoudelijke vorming van de leden mogelijk te maken.

Tijdens onze clubavond van november kwam mentor Jan Kok namens de Fotobond de wijze van bespreken binnen Optika evalueren. Een boeiende en leerzame avond voor alle leden.

Laatst aangepast op woensdag, 12 november 2014 21:27
 

joomla analytics

Error: Any articles to show