Fotografen
Samenwerking Cultuur Centrum Deurne PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door IS   
maandag, 14 mei 2018 00:00

Samenwerking Cultuur Centrum Deurne en fotoclub Optika

TROTS:


Gisteren is de afspraak over samenwerking tussen het CultuurCentrum Deurne en fotoclub Optika bekend gemaakt tijdens
de preview van het nieuwe theaterseizoen. Onze fotoclubleden gaan om de beurt tijdens de voorstellingen in het CCD foto's maken, die gebruikt gaan worden voor publicitaire en andere doeleinden.

Wij zijn trots dat we zo elkaar kunnen helpen!

 

Laatst aangepast op maandag, 14 mei 2018 07:59
 
Overzichtstentoonstelling Rineke Dijkstra in De Pont Museum PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
maandag, 05 maart 2018 00:00

 

 

 

 

 

Rineke Dijkstra

overzichtstentoonstelling in Museum De Pont, Tilburg

10 mrt - 22 jul 2018

 

Rineke Dijkstra (Sittard 1959) verwierf in de jaren negentig internationale bekendheid met haar Strandportretten. Met deze ontroerende reeks foto’s vestigde zij haar reputatie als maker van portretten die de identiteit, kwetsbaarheid en waardigheid van de geportretteerden op onnavolgbare wijze in beeld brengen. Vorig jaar werd zij onderscheiden met de prestigieuze Hasselblad Award.

Dijkstra werkt het liefst in series waardoor verschillen en overeenkomsten tussen de geportretteerden en hun culturele achtergrond subtiel aan het licht treden. Zij maakt haar portretten met een technische camera op statief, een tijdrovend proces dat haar werkwijze bepaalt. Zij schept de voorwaarden en speelt met het licht dat natuurlijk lijkt maar toch net anders is. Ook de keuze van de figuren gebeurt zorgvuldig, maar tegelijk is er ruimte voor een zekere terloopsheid. De haarscherp gedetailleerde foto’s geven de toeschouwer bijna het idee oog in oog te staan met de geportretteerden. Tegelijk verliezen ze door het seriële karakter ook iets van hun individualiteit. Als kijker identificeer je je vooral met gevoelens die zij tonen, zoals verlegenheid of ongemak.

Het thema transformatie zit in verschillende series. Jongeren op de grens van volwassenheid op zoek naar hun identiteit. De aardige Franse jongen die in een paar jaar verandert in een stoere soldaat. Is hij dit of speelt hij een rol? Dit soort vragen intrigeert Dijkstra. Hoe waarheidsgetrouw een foto ook lijkt, de geportretteerde blijft ondoorgrondelijk. Wie verschuilt zich achter een masker en wie toont zijn ware gezicht? Deze worsteling wordt subtiel verbeeld in de video van Marianna, een tienjarige Russische ballerina die een dansje oefent. Bij elke nieuwe poging glimlacht ze zoals haar is ingeprent. Gaandeweg steken vermoeidheid en rebellie de kop op.

Haar tentoonstelling in De Pont werd georganiseerd in samenwerking met het Louisiana Museum in Denemarken.Rineke Dijkstra (Sittard 1959) verwierf in de jaren negentig internationale bekendheid met haar Strandportretten. Met deze ontroerende reeks foto’s vestigde zij haar reputatie als maker van portretten die de identiteit, kwetsbaarheid en waardigheid van de geportretteerden op onnavolgbare wijze in beeld brengijkstra werkt het liefst in series waardoor verschillen en overeenkomsten tussen de geportretteerden en hun

Laatst aangepast op woensdag, 23 mei 2018 06:48
 
Martin Janssen eerste prijs Foto Regionaal! PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door RK   
vrijdag, 28 april 2017 06:50

 

Eerste prijs voor de fotoserie van Martin Janssen!

Als voorloper op de landelijke wedstrijd Foto-Nationaal organiseerde Rayon Noord Brabant-Oost van de Fotobond de fotowedstrijd Foto-Regionaal. Er werden 28 series ingediend. De serie van Martin Janssen werd de winnaar ! Het commentaar van de jury was lovend: professioneel werd de serie genoemd.

Laatst aangepast op vrijdag, 28 april 2017 08:33
 


joomla analytics