top of pageFotografie heb ik al als hobby. Na jarenlang met een analoge camera te hebben gefotografeerd, ben ik rond de eeuwwisseling overgestapt naar digitaal. Hoewel de digitale camera’s toen nog niet zo goed waren en erg duur, ging er toch een wereld voor mij open.

Je hoefde niet meer te wachten tot je rolletjes ontwikkeld waren, je kon direct je resultaat zien. Vooral de delete knop sprak mij wel aan. Je kon nu eindeloos experimenteren en wissen.

Tegenwoordig maak ik ook veel foto’s met mijn smartphone, het is een camera die je altijd bij je hebt. Daar heb je dan meer aan als aan een dure camera die thuis ligt.

Naast alledaagse dingen heb ik ook interesse in allerlei onderwerpen, zoals macrofotografie, microfotografie ,natuurfotografie, astrofotografie.
Thuis heb ik ook allerlei optische instrumenten waar ik de camera op kan zetten. Sinds pas heb ik ook een drone waar ik af en toe foto’s mee maak.

Nu ik met pensioen heb ik veel tijd en bij fotoclub praktika hoop ik wat meer inspiratie op te doen voor deze interessante hobby.
 

Gerrit van Bakel

bottom of page